De race naar de gekloonde baby

Met dank aan ElizabethR kwamen we het volgende te weten:

Het klonen van mensen is het grootste taboe in de wetenschap. Maar sinds de geboorte van het gekloonde schaap Dolly in 1997, weten alle deskundigen dat het er vroeg of laat van zal komen. Steeds meer aanwijzingen duiden erop dat het wachten op de eerste gekloonde baby niet lang meer duurt. "Als iets wetenschappelijk kan, zal het ook gebeuren. En dit kan."

Het moet een merkwaardige stoet zijn. De vijftig draagmoeders van de sekte van Rael. Allemaal hebben ze zich bereid verklaard draagster te zijn van de eerste gekloonde baby op deze planeet. Als alles volgens plan verloopt is deze maand, in een geheim laboratorium ergens in Nevada, de eerste poging ondernomen een vrouw te implanteren met een eicel die bevrucht is met gekloond erfelijk materiaal.

De gebruikte celkern is afkomstig van een twee jaar geleden overleden baby. In geval van mislukking zal de volgende moeder aantreden en daarna de volgende en de volgende. Tot het door sekteleider Rael zo geheiligde doel bereikt is: De geboorte van de eerste gekloonde baby op aarde. De wetenschappelijke leiding is in handen gelegd van de Franse biologe Brigitte Boisselier. Hoezeer ze de zaak is toegedaan blijkt wel uit het feit dat haar 22-jarige dochter als draagmoeder deelneemt aan het project.

Lees hier verder.