Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

5. Quetzalcoatl

Spelen met slangen is leuk. Spelen met zwarte slangen met gekleurde balletjes erin is dat ook, alleen wat lastiger. Quetzalcoatl is, naast een mond vol, een puzzelgame waarin je speelt met de eerdergenoemde slangen. Door de slang te bewegen, moet je de gekleurde balletjes op vlakjes krijgen van dezelfde kleur. Dit klinkt simpel, maar wordt al snel vrij lastig.

 Quetzalcoatl game smartphones

De game doet me denken aan schuifpuzzels, waarin je het juiste figuur naar boven moet halen door puzzelstukjes te verschuiven. De game speelt ook ongeveer zo, alleen komt er geen mooi plaatje tevoorschijn. Quetzalcoatl heeft bovendien nog een voordeel: je kunt de slang door zichzelf heen bewegen. Zo kun je de slang dusdanig manoeuvreren dat de balletjes in een andere volgorde komen te liggen of juist een anders onmogelijk hoek maken. En dit is nodig, anders krijg je vaak puzzels niet gedaan.

Ook kun je de slang aan beide kanten bewegen, dus er is genoeg bewegingsvrijheid aanwezig. Soms zijn er meerdere (kleine) slangen aanwezig, die vaak bij elkaar in de weg liggen. Je moet dus goed nadenken in welke volgorde je de slangen beweegt en waar je ze neerzet, om alle balletjes bij het juiste vlak te krijgen.

Een echte hersenkraker is Quetzalcoatl, zeker voor mensen als ik die slecht zijn in schuifpuzzels. Maar een beetje extra uitdaging kan nooit kwaad. Er zijn genoeg levels om je bezig te houden en de simpele opzet houdt het laagdrempelig om af en toe een level te spelen en te voltooien.