Het filmjaar 2022 volgens de FOK!filmredactie

Na twee jaar worstelen met films - kwamen ze in de bioscoop of alleen op streaming, of werden ze uitgesteld? - was 2022 een jaar vol mooie nieuwe titels. Sommige daarvan waren overblijfsels van alle lockdowns, films die eindelijk werden uitgebracht, andere films werden vertraagd geproduceerd en kwamen pas dit jaar uit. Hoe dan ook, in 2022 verscheen er zowel in de grote massabioscopen als in de kleine filmtheaters, maar ook op de streamingplatforms, veel interessante titels langs.

Want of je nu graag met de allergrootste bak popcorn in een megavolle zaal kijkt naar Top Gun: Maverickof liever met een kopje koffie geniet van The Worst Person in the World, er kwam voor elke smaak regelmatig weer iets uit. En dus is er weer echt iets te kiezen voor het samenstellen van een eigen top 5 over dit filmjaar.

Zoals ieder jaar hebben we in het filmhokje op de FOK!redactie weer de koppen bij elkaar gestoken en het over onze favoriete films gehad. Maar zoals ieder jaar resulteert dat in losse top 5's, want je kunt wel een gezamenlijk gemiddelde willen bereiken, maar het is vaak leuker om de afwijkingen te zien.

Dit zijn onze top 5's. Wat is die van jou?

Everything Everywhere All at Once: Michelle Yeoh