In Memoriam: dekatophetspek (1966-2018)

Op 6 maart heeft ons het droevige bericht bereikt dat een FOK!coryfee het leven heeft gelaten. Dekatophetspek stond bij veel users bekend om zijn In Memoriam-artikelen en de reeks FOK!toen. Daarom zouden wij graag in deze stijl afscheid van hem willen nemen.

Willem was vooral 's nachts te vinden in de redactietopics en in veel topics over muziek. Zelf had hij een onafhankelijk platenlabel, genaamd Totally Freaked Out Records, waarop vooral stoner-rock werd uitgebracht. Het label was gevestigd in zijn woonplaats Leeuwarden, waar hij ook vaak de lokale muziekgelegenheden en festivals bezocht en hierover publiceerde. Op dit label bracht Willem ook zelf LP's uit en was daar ook een fanatiek verzamelaar van. Die verzameling werd aangevuld door een enorme hoeveelheid VHS, DVD en CD's, alhoewel hij toch nog steeds de voorkeur gaf aan een plaat. 

Met een indrukwekkend aantal van 2238 nieuwsartikelen, 342 specials en maar liefst 848 reviews zal dekatophetspek worden gemist op de Frontpage. Waar het de laatste jaren vooral om muziek ging, heeft Willem ook een enorme bijdrage geleverd aan het Filmgedeelte van FOK! Een aantal jaar deed hij de aanvragen van alle homevideomaterialen die gerecenseerd werden en zorgde hij ervoor dat iedereen op tijd zijn recensie plaatste. Dat dit hem niet altijd in dank werd afgenomen, zullen we maar even buiten beschouwing laten. Ook was hij in dit gedeelte actief als ER, wat betekende dat hij nieuwe redactieleden introduceerde in het wel en wee van FOK! en wat te doen, maar vooral wat niet te doen. In de 5,5 jaar dat hij actief is geweest voor FOK! heeft Willem dus vele rollen gespeeld en alhoewel hij de discussie niet uit de weg ging, wist hij wel altijd te leveren.

Met de filmredactie had hij afgesproken dat hij een liveverslag zou doen van de Oscars, iets wat hij ook altijd graag deed voor de nachtelijke FOK!kers. Dit verslag is er dus nooit gekomen. Willem, namens de redactie van FOK! willen we onze dank uitspreken voor de enorme input die jij hebt geleverd. Voor users die graag de plechtigheid zouden willen bijwonen is er de mogelijkheid om afscheid te nemen in Leeuwarden, en wel op 12 maart. Willem is 51 jaar oud geworden. 

Condoleances mogen worden verstuurd naar het volgende adres:

Jim Postma
Reinder Buysingweg 54
8917 DL
Leeuwarden