Vijf gametips voor de maand juni

3. Devil May Cry 4: Special Edition

Devil May Cry is een zeer populaire hack-n-slash-franchise die al enige jaren meegaat. Het eerste deel dateert alweer uit 2001 en het laatste deel, DmC: Devil May Cry, uit 2013. Laatstgenoemde deel werd niet door alle fans gewaardeerd en kreeg aardig wat kritiek te verduren vanwege veranderingen die door de nieuwe ontwikkelaar, Ninja Theory, werden geïmplementeerd. Desalniettemin werd ook dat laatste deel uitstekend beoordeeld door critici.

Door velen, inclusief ondergetekende, is deel vier uit de gameserie nog steeds de beste. Capcom zal wellicht hetzelfde gedacht hebben en komt daarom met een Special Edition voor de huidige generatie consoles en voor pc. Het laatste deel, DmC, kreeg in maart van dit jaar al een 'definitive edition' voor Xbox One en PlayStation 4.

In de Special Edition-versie van Devil May Cry 4 worden naast Nero en Danté drie bekende namen uit de serie geïntroduceerd als speelbare personages. Het betreft Trish, Vergil en Lady, compleet met introductiefilmpjes en bonus-kostuums. Ook krijgt de game wederom een Legendary Dark-modus, die al eerder in de pc-versie verscheen. Deze modus verhoogd het aantal vijanden per gevecht. De game krijgt zowel Engelse als Japanse stemmen.

De Special Edition van Devil May Cry 4 verschijnt op 23 juni voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.