Motorsport Manager

F1 is in jaren niet meer zo populair geweest in Nederland. Door de komst van Max Verstappen en doordat de races live te zien zijn op Ziggo is het weer hot. Qua games kennen we de oude vertrouwde wel, maar op het vlak van management-games voor racen is het al een tijdje stil. Toen was daar ineens Playsport Games met een mobiele game die mij volledig verraste, zo goed. Nu zijn ze ook met een pc-versie gekomen en voor ik het wist was ik 200 uur verder!

Motorsport Manager is een racing simulator waarbij jij als teambaas moet zorgen dat de gestelde doelen gehaald worden. Je begint door een team te kiezen uit drie verschillende kampioenschappen. Hoe lager je begint, hoe minder geld je te besteden hebt. Je hebt controle over alles: het contracteren van rijders, monteurs en een ontwerper voor nieuwe onderdelen en auto’s. Daar begint het ook mee. Je moet met jouw budget keuzes maken bij het ontwerp van een nieuwe auto. De keuzes hebben ook invloed in hoe jouw auto het zal doen ten opzichte van andere in het rijders-veld.

MM

Tijdens het seizoen kun je verschillende onderdelen doorontwikkelen om sneller te worden dan de rest. Ieder onderdeel heeft een bepaalde ontwikkelingstijd en hoe hoger de kwaliteit, hoe langer en duurder het wordt. Tijdens de ontwikkeling kun je kiezen uit drie opties die je wilt verbeteren. Hoe hoger de kwaliteit, hoe meer keuzes. Daarnaast kan ook je hoofdkantoor uitgebreid worden. Hierdoor kun je meer inkomen genereren, kwaliteit van toekomstige onderdelen verbeteren en meer keuzes krijgen tijdens de ontwikkeling van een nieuwe auto.

mm

Als het tijd is om te gaan racen begin je met een vrije training. Tijdens deze training begin je met het afstellen van je auto. Er zijn drie verschillende opties waar je een goede balans in moet zien te vinden. Hoe beter de monteur, hoe makkelijker het is om de juiste afstelling te vinden. Daarna kun je beginnen met de kwalificatie. Hier kies je uit de juiste banden om het gewenste resultaat te halen. Daarna begint de race en moet je goed kijken naar de banden, hoeveelheid benzine en kun je een soort bonusopties kiezen. Deze zijn afhankelijk van je monteur. Iedere monteur heeft zijn eigen pluspunten die je kunt gaan gebruiken. Tijdens de race moet je ook goed plannen hoe je met een pitstop omgaat. Vooral in het begin merk je dat onderdelen van je auto slechter worden en zul je ze moeten vervangen voor ze kapot zijn en de race ten einde is.

mm

Motorsport Manager was voor mij een gigantische verrassing. Ik had al aardig wat uurtjes in de mobiele variant zitten en toen dit voorbij kwam op Steam was het een poging waard. 200 uur verder en ik ben nog steeds bezig met het spel. De vele keuzes en de vele uitdagingen maken het tot een absolute topper in het management-sim-genre. Door de mix met motorsport manager is er eindelijk een waardige opvolger voor Grand Prix Manager 2.

Pluspunten
Minpunten
  • Verslavend
  • Veel diepte
  • Invloed tijdens de race
  • Lastig om twee autos gelijkwaardig te upgraden.
  • Afstellen soms vreemd
Gespeeld op pc.