Man On A Ledge

In het altijd al rumoerige New York ontstaat opschudding als een man op de richel gaat staan van een hotelkamer, tientallen meters boven straatniveau. Omstanders joelen en roepen, hulpdiensten zetten de kruising af en de politie wordt ingezet om de man naar binnen te praten. Het is het startpunt van Man On A Ledge.

De man op de reling piekert er echter niet over om naar binnen te gaan. Hij is ex-agent Nick Cassidy (een rol van Sam Worthington), die werd veroordeeld voor een moord en wist te ontsnappen op de begrafenis van zijn vader. Als dat bekend wordt duiken de media erop en wordt op verzoek van Cassidy de allesbehalve onaantrekkelijke psychologe Lydia Mercer (Elizabeth Banks) ingezet om te redden wat er te redden valt.

Tenminste, voor zover dat kan! Terwijl de hulpdiensten zich een slag in de rondte werken, wordt er aan de overkant een inbraak gepleegd. Cassidy is slechts een afleidingsmanoeuvre voor een wraakactie. Daarbij wordt hij geholpen door zijn jongere broertje Joey (Jamie Bell) en zijn sexy vriendin Angie (Genesis Rodriquez). Uiteraard gaat niet alles zoals het moet gaan en moet Cassidy regelmatig alle zeilen bijzetten om de aandacht op hemzelf te blijven houden.

Zonder meer te verraden over het plot ontspint zich een hele aardige actiefilm. Naast een aantal voorspelbare wendingen bevat de film ook een aantal aardige verrassingen. Niet in de laatste plaats het prima acteerwerk van Worthington en vooral Banks, maar ook zeker de looks van Rodriquez maken het kijken tot een plezier.

De film is wel enigszins te vergelijken met de films uit de Oceans-serie, al staat hier de humor een stuk minder centraal en voeren actie en spanning de boventoon. Zeker in het begin zal niet alles duidelijk zijn voor de kijker, maar stukje bij beetje wordt alles duidelijk zonder daarbij alles maar klakkeloos prijs te geven. Geloofwaardig is het niet altijd, maar als je daar doorheen weet te prikken is het een vermakelijke actiefilm die in hoog tempo van begin tot eind blijft boeien. Tenzij je last hebt van hoogtevrees, dan willen sommige shots je maag doen omdraaien...

Extra's
Voor de film start krijg je een paar trailers te zien van andere films, daar blijft het op dit schijfje bij. Een menu ontbreekt overigens ook, na de Kijkwijzerwaarschuwing start de film direct.