Show: Holiday on ice - Diamonds

Wie houdt van show, ijsdansen en acrobatiek is bij Holiday on Ice aan het goede adres. Al jaren brengen dansers uit alle uithoeken van de wereld jaarlijks een bezoek aan ons land. Dit jaar kun je gaan kijken naar Diamonds, een spektakel met deze edelsteen als centraal thema. Ik nam namens FOK! een kijkje in Ahoy, Rotterdam.


In Diamonds gaan de hoofdrolspelers op zoek naar de verdwenen kleuren van de diamant. De reis leidt van de ijsschotsen van Antarctica, via de onderwereld van de 'roaring twenties', naar een middeleeuws schaakspel en het zigeunerleven van piraten. De show is met veel zorg in elkaar gezet. De dansers komen steeds weer in andere kostuums het ijs op. De ene keer een typisch - kort en strak - ijsdanspakje, dan weer een uitgebreid pak met jas en hoed en alles erop en eraan. Decorstukken variëren van een roeibooitje tot een enorm piratenschip en natuurlijk zijn er ook genoeg fonkelende diamanten te zien.

Knappe sprongen (als je vaak naar ijsdansen en kunstschaatsen kijkt, zullen ze je bekend voorkomen) worden afgewisseld met humoristische stukjes, waarin bijvoorbeeld een schilder in dialoog gaat met een lamp. In deze show is ook ruim de tijd genomen voor wat acrobatische acts in de trapeze. Vooral de tweeling Oxana en Alexandra Denisova stelen de show in hun strakke pakjes hoog boven het ijs. Maar eigenlijk hebben die stukken nog weinig met ijsdansen te maken.


Hoewel ik me prima vermaakt heb bij Diamonds, mist er toch wat. Het spettert niet, het was net of de dansers er geen zin in hadden. Ook is in het begin het licht wat saai en schept het niet echt de sfeer die je van Holiday on Ice verwacht. De sprongen en choreografiën zijn erg knap gemaakt, en dat er af en toe iemand valt hoort er nu eenmaal bij, maar helemaal af is het niet. Ook het einde is niet echt een goed opgebouwde climax, en dat het publiek geen staande ovatie geeft, is dan ook geen verrassing.

Diamonds van Holiday on Ice is nog tot en met 8 januari te zien in acht verschillende steden in Nederland. Kaarten variëren van € 15,00 tot € 40,00.Waardering:

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!