Wargaming.net op gamescom

World of Tanks is binnenkort beschikbaar voor Xbox 360 en wij hebben op gamescom alvast een eerste blik mogen werpen op deze game. Maar dat was niet alles, Wargaming.net heeft namelijk nog veel meer in petto.

WarGaming.net

World of Tanks 360 Edition

Wat opvalt bij het starten van de game is dat men bij WarGaming.net bij deze versie dezelfde content aanbiedt als bij de pc-versie. De game op Xbox 360 begint namelijk precies op dezelfde manier en volgens WarGaming.net zijn ook alle tanks en zelfs de maps gelijk gehouden.

Doordat men deze keer voor één specifiek hardwaretype hoefde te programmeren, hebben de ontwikkelaars optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van Xbox 360. Hierdoor heeft men in deze versie op verschillende punten optimalisaties kunnen toepassen: grafisch ziet de game er beter uit dan op een gemiddelde pc, zijn de explosies spectaculairder en bevat de game ondersteuning voor 8.1-surround sound.

De besturing van de tanks is logischerwijs ook geoptimaliseerd voor de Xbox-controller en speelt eigenlijk net zoals ieder andere FPS, waardoor je de game makkelijk kunt oppaken en het vertrouwd aanvoelt. De menustructuur en de hub zijn wel aangepast, zodat dit beter bij een consolegame past. World of Tanks 360 Edition wordt free-to-play voor iedereen met een Gold-abonnement. Als je Silver hebt kun je de game tijdelijk gratis proberen.

World of Tanks Xbox 360

World of Warplanes

Naast World of Tanks liet men ook de nieuwste versie van World of Warplanes zien. Deze game is qua opzet gelijk aan World of Tanks en voor de geroutineerde speler zal het vrij eenvoudig zijn om deze game op te pakken. Grafisch heeft de engine een opfrisbeurt gekregen en ziet het er net even gelikter uit dan World of Tanks. Het grote verschil is natuurlijk dat je je straks volledig in een 3D-ruimte bevindt en veel meer vrijheid hebt.

In World of Warplanes zijn er drie verschillende klassen met elk hun eigen doelen. Zo is er een klasse bommenwerpers die specifiek bedoeld is om gronddoelen uit te schakelen, zijn er straaljagers voor de snelle actie en een klasse die daar tussenin zit. Momenteel zijn helaas wind, hoogte en zuurstof geen elementen die invloed hebben op de gameplay, maar dit zal op een later tijdstip toegevoegd kunnen worden.

De release staat momenteel gepland voor 25 september, tot die tijd wordt er nauw samengewerkt met de community om een zo compleet mogelijke ervaring te kunnen bieden.

WoWP

World of Tanks Blitz

Een leuke verrassing was dat we ook al een kijkje mochten nemen bij het nieuwste lid van de WarGaming-familie, namelijk een mobiele variant van World of Tanks, World of Tanks Blitz genaamd. De game zal zeven tegen zeven pvp-gevechten ondersteunen en alhoewel de speelsessie maar kort was, blijkt ook hier dat Wargaming.net dezelfde lijn van hun games doorzet.

World of Tanks Blitz voelde echt aan als een volwaardig deel in de World of Tanks-serie. Hoewel de touchbesturing goed werkte, blijft het toch ver ondergeschikt aan de ervaring op pc. Dat neemt echter niet weg dat het een goed alternatief is voor als je geen pc in de buurt hebt. World of Tanks Blitz zal beschikbaar zijn voor iOS en Android. Of er ook een Windows 8 (RT)-versie komt is nog niet bekend

WoT Blitz

World of Tanks Generals The Trading Card Game

Voor degenen die helemaal niet meer zonder World of Tanks kunnen, komt WarGaming.net met een nieuwe variant in de vorm van een online Trading Card Game. World of Tanks Generals, zoals de game gaat heten, zal meer dan 185 kaarten bevatten. Eenheden zijn tanks, artillerie en infanterie, evenals speciale bonuskaarten die de speler extra vuurkracht of verdedigingen kunnen verlenen. Het spel heeft als thema de Tweede Wereldoorlog en het doel is om de basis van je tegenstander te vernietigen.

Veel werd er nog niet over losgelaten, maar dat we in de richting van Magic The Gathering moesten denken kon men ons al wel meegegeven.

World of Tanks Generals

Wargaming.net heeft laten zien dat ze een duidelijke richting op willen met hun games. Het maakt daardoor niet uit of je nu World of Tanks, World of Warplanes en straks World of Battleships speelt, de games hebben allemaal dezelfde sterke en toegankelijke basis. Hoewel die basis een groot voordeel is, is het tegelijkertijd ook een nadeel, want met name World of Tanks Generals is hierdoor een beetje een vreemde eend in de bijt. Ik ben daarom benieuwd of deze game naast World of Tanks Blitz de verwachting waar gaat maken.