Waterpolosters gelijk tegen Italië op EK

De Nederlandse waterpolosters hebben na makkelijke zeges op Kroatië en Israël hun derde duel op de EK in Barcelona gelijkgespeeld tegen Italië. Oranje boog een achterstand van 2-4 achterstand om in een 6-4 voorsprong, maar in het laatste kwart kwam Italië toch nog op gelijke hoogte: 6-6 (1-2, 1-2, 2-0, 2-2).

Italië had de eerste poulewedstrijd tegen Griekenland verloren en moest tegen Nederland een goed resultaat neerzetten om de derde plaats in de poule te voorkomen. Nummer drie speelt in de tussenronde tegen nummer twee uit een andere poule.

Na twee kwarten zag het goed uit voor de olympisch finalist. De Italianen stond met 4-2 tegen Oranje, maar in het derde kwart kwam Oranje op gelijkhoogte. Nederland zette in het vierde kwart door en kwam op 6-4 en leek op weg naar de zege. Italië gaf niet op en wist en kwam met nog een paar minuten te gaan op gelijke hoogte. Italië kreeg nog een kans op de overwinning, maar dat wist Nederland nog te voorkomen.