'Hateboer kan naar topclub uit Bundesliga'

Hans Hateboer staat naar verluidt in de belanstelling van Borussia Dortmund. De Nederlander speelt sinds januari 2017 voor Atalanta Bergamo.

La Gazzetta dello Sport schrijft dat de Duitsers een bod van vijftien miljoen euro bij Atalanta hebben neergelegd. Of de Italianen daarmee akkoord gaan, is niet duidelijk. Hateboer heeft bij zijn club een contract dat nog twee seizoenen doorloopt.

Borussia Dortmund leek zich eerder nog te gaan versterken met Stephan Lichtsteiner, maar hij wordt nu nadrukkelijk aan Arsenal gelinkt. Daarom zou de 24-jarige Hateboer de nieuwe rechtsback van BVB moeten worden. Eerder dit jaar werd de éénvoudig Oranje-international ook genoemd als potentiële aanwinst voor Borussia Mönchengladbach.

Hans Hateboer heeft zich afgelopen seizoen ontwikkeld tot een vaste basisspeler bij Atalanta en hij speelde 33 competitieduels. De club werd zevende in de Serie A. Hateboer is geselecteerd voor het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijden tegen Slowakije (31 mei) en Italië (2 juni).