NHL: Bruins wéér de beste tegen rivalen Canadiens, Leafs pakken Sens

De ijshockeyers van de Boston Bruins hebben in de NHL voor de vijfde keer op rij gewonnen van de Montreal Canadiens. Het duel tussen de twee teams uit de Original Six van de NHL staat algemeen bekend als een van de grootste rivaliteiten in de Amerikaanse sportwereld.

In het Bell Centre in Montreal zorgde Max Pacioretty nog voor de voorsprong voor de Canadiens, maar nog geen drie minuten later trok David Pastrnak de stand gelijk. Torey Krug bracht de Bruins op 1-2, waarna Pastrnak en Riley Nash in de laatste minuten van de wedstrijd de 1-4 eindstand op de borden zetten. De Bruins wonnen een week eerder ook al in Montreal, donderdag pakten ze in eigen huis de punten.

Door hun zege komen de Bruins langzamerhand in de buurt van de koppositie in de Eastern Conference. Die is al het hele seizoen in handen van de Tampa Bay Lightning, maar de ploeg uit Florida leed zaterdag de derde opeenvolgende nederlaag. Op bezoek bij de Minnesota Wild werd Tampa Bay met 5-2 over de knie gelegd. Met 65 punten hebben ze nog drie punten voorsprong op de Bruins.

Ook een andere stevige rivaliteit stond zaterdag op het programma en wel de Battle of Ontario. De Toronto Maple Leafs gingen op bezoek bij de Ottawa Senators, die de vorige zes keer gewonnen hadden. Dat leek nu weer te gebeuren, want de Senators kwamen in de tweede periode van 0-1 naar 3-1. De Leafs herpakten zich echter en met drie goals in de derde periode draaiden ze het alsnog om: 3-4.

Uitslagen NHL zaterdag
Buffalo Sabres - Dallas Stars 1-7
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 3-1
Calgary Flames - Winnipeg Jets 1-2 SO
Colorado Avalanche - New York Rangers 3-1
Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes 1-3
Montreal Canadiens - Boston Bruins 1-4
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 3-4
Nashville Predators - Florida Panthers 4-3
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 2-1
St Louis Blues - Arizona Coyotes 2-5
Chicago Blackhawks - New York Islanders 3-7
Minnesota Wild - Tampa Bay Lightning 5-2
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 5-2

Canadiens - Bruins (Bron: YouTube)

Senators - Maple Leafs (Bron: YouTube)