Eerste kwart NHL-seizoen voorbij, Blues en Lightning aan kop

Het eerste kwart van het seizoen in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zit erop. Ongeveer dan, niet elke ploeg heeft exact evenveel wedstrijden gespeeld, maar op donderdag (Thanksgiving) wordt niet gespeeld en dus markeert de dag het einde van het eerste kwart.

Western Conference
De St Louis Blues gaan in het westen aan de leiding, met 33 punten uit 22 wedstrijden. De Winnipeg Jets en Nashville Predators volgen op vier en vijf punten, maar hebben wel één wedstrijd minder gespeeld. Met 27 punten staan de Vegas Golden Knights, het nieuwste team in de NHL, op de vierde plek, maar zij hebben zelfs twee wedstrijden minder gespeeld. Ook de Los Angeles Kings, Calgary Flames, Vancouver Canucks en San Jose Sharks staan in de top-8, wat een plek in de play-offs oplevert na het reguliere seizoen.

Eastern Conference
Onder leiding van Steven Stamkos en Nikita Kucherov gaat de Tampa Bay Lightning in het oosten aan kop, met 34 punten uit 21 wedstrijden. Dat zijn vijf punten meer - en één wedstrijd minder - dan de Columbus Blue Jackets en twee wedstrijden minder dan de Toronto Maple Leafs. De New Jersey Devils en New York Islanders kwamen na 21 wedstrijden op 28 en 26 punten en ook de Washington Capitals, regerend kampioen Pittsburgh Penguins en de New York Rangers staan in play-offpositie.

Uitslagen NHL woensdag
Buffalo Sabres - Minnesota Wild 4-5
Carolina Hurricanes - New York Rangers 1-6
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 1-0 OT
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 2-6
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 2-1 SO
New Jersey Devils - Boston Bruins 2-3 SO
New York Islanders - Philadelphia Flyers 4-3 OT
Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks 2-5
Washington Capitals - Ottawa Senators 5-2
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 3-2 OT
Nashville Predators - Montreal Canadiens 3-2 SO
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 1-3
Colorado Avalanche - Dallas Stars 3-0
Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights 2-4
Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 1-2

De hoogtepunten van de behoorlijk gevulde woensdagavond (Bron: YouTube)