Jonge ijshockeyer scoort wereldgoal in KHL

IJshockeyer Boris Sadecky heeft woensdagavond zijn eerste goal gescoord in de KHL, de Oost-Europese tegenhanger van de NHL. De 20-jarige Slowaak speelde enkele jaren voor de onder 20-ploeg van zijn land, uitkomend in de nationale competitie, maar heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Slovan Bratislava.

Die Slowaakse topclub komt uit in de KHL, waar verder vooral Russische teams spelen, aangevuld met teams uit onder meer Finland, Slowakije, Oostenrijk en China. Het gaat niet zo best met Slovan, dat op de op één na laatste plaats staat in het westen, maar Sadecky heeft zijn eerste goal te pakken en het was een pareltje.

Bij een 1-2 achterstand tegen Lokomotiv Yaroslavl kreeg hij de puck en rekende hij bliksemsnel af met een verdediger de Russen. Vervolgens zette hij de goalie op het verkeerde been, om met de stick tussen zijn benen achter zijn standbeen om de puck in het doel te schieten: 2-2 en in het compleet ijshockeygekke Slowakije is Sadecky gelijk een held.

Overigens hielp het uiteindelijk niet echt, want Yaroslavl scoorde niet veel later in de derde periode alsnog de winnende 2-3. Sadecky mag echter trots zijn, want niet alleen scoorde hij deze fenomenale goal, een paar uur eerder kreeg hij te horen dat hij zich komende maand voor het eerst mag melden bij het nationale team voor de prestigieuze Deutschland Cup.

De goal van Sadecky (Bron: YouTube)