FOK! Wat een weer: kans op onweer, code geel

10 jaar geleden
Tien jaar geleden was het weer niet al te best. Op woensdag 15 augustus regende het bijna 5 uur lang en viel er 4,3 mm neerslag. De gemiddelde temperatuur was 20,3 graden, de wind was matig uit het zuid-westen en het was zwaar bewolkt.

Terugblik
Gisteren was het best goed te doen. Hier in Alkmaar heeft vrijwel de hele dag de zon geschenen. Er stond ook vrij weinig wind en de temperatuur lag voor mijn gevoel ver boven dat wat er verwacht was. 

Vooruitblik
Vandaag is het wisselend bewolkt en kunnen er enkele onweersbuien voorkomen die gepaard kunnen gaat met hagel, windstoten en lokaal veel neerslag in korte tijd. Het kwik stijgt tot ruim boven de 20 graden; het kan in het oosten van het land lokaal tot 28 graden worden. De wind draait van het zuidoosten richting het zuidwesten en is zwak tot matig van kracht. 

Update 09:30 uur
Het KNMI heeft voor het zuiden en de oostelijke provincies code geel afgekondigd vanwege de voorspelde onweersbuien. De waarschuwing is van kracht tussen 14:00 en 23:00 uur. In de loop van de avond zouden de buien moeten wegtrekken richting Duitsland. Op de website van het KNMI staat het volgende te lezen: "Kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen."

Waarschijnlijk is het weer een storm in een glas water, maar in Nederland weet je het maar nooit.  Nederland
 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 06:20
Zon onder: 21:08
Zonkracht: 6/3

 

Mooie zonsopkomst (Foto: Disbatch)
Mooie zonsopkomst (Foto: Disbatch)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!