Dumoulin: Ditmaal telde alleen de winst

Tom Dumoulin kwam naar de BinckBank Tour met maar één doel. "Ik was al eens tweede en een keer derde. Ditmaal telde alleen de winst'', aldus Dumoulin na afloop van de etappe naar Geraardsbergen.

"Ik moet echt mijn ploeg bedanken. We hebben de afgelopen dagen heel aanvallend gereden en de koers gemaakt. Vandaag moesten we verdedigen", aldus de Nederlander tegenover de NOS.

"Bij de laatste passage van de Muur zat ik even niet mee met Wellens, maar toen reed Søren Kragh Andersen het dicht. Op de Bosberg zat ik weer in het wiel van Wellens en voelde ik dat ik beter was."

Dumoulin zou derde worden in de laatste etappe van BinckBank Tour, die werd gewonnen door Jasper Stuyven voor Philippe Gilbert.

"Een paar jaar geleden was ik hier heel nerveus voor", gaf de renner van Sunweb aan. "Je weet dat iedereen tegen je rijdt op zo'n slotdag. Dan is het zaak dat je rustig blijft."

"Ik heb best vaak slechte ervaringen gehad met het verdedigen van een klassement op de slotdag", vervolgde hij. "Dat was soms pech of slechte benen, maar ook teveel bezig zijn met randzaken als 'wat als...'. Het winnen van de Giro heeft daar zeker in geholpen."

Het volgende doel voor de Limburger zijn de twee wedstrijden in Canada, die voor de WorldTour meetellen. Dumoulin staat door zijn goede prestaties op de tweede plaats in de WorldTour ranking met een achterstand van 441 punten op de Belg Greg Van Avermaet.

Stand na BinckBank Tour

Rank Renner Natinaliteit Team Punten
1. VAN AVERMAET Greg  BEL  BMC RACING TEAM  2956
2.  DUMOULIN Tom  NED  TEAM SUNWEB   2515
3.  KWIATKOWSKI Michal  POL  TEAM SKY  2171
4.  VALVERDE Alejandro  ESP  MOVISTAR TEAM  2105
5.  MARTIN Daniel  IRL  QUICK - STEP FLOORS  2040
6.  SAGAN Peter  SVK  BORA - HANSGROHE  1944
7.  PORTE Richie  AUS  BMC RACING TEAM  1882
8.  GILBERT Philippe  BEL  QUICK - STEP FLOORS  1865
9.  FROOME Chris  GBR  TEAM SKY  1824
10  QUINTANA Nairo  COL  MOVISTAR TEAM  1711