Haase slaat nummer 8 van de wereld naar huis

Tennisser Robin Hood Haase heeft op het ATP-toernooi van Halle voor een heuse stunt gezorgd. Het boegbeeld van het Nederlandse tennis versloeg in de achtste finales op het Duitse gras niemand minder dan Dominic Thiem, de nummer acht van de wereld.

Haase, zelf 42e op de wereldranglijst, kreeg in zijn eerste servicegames al wat breakkansen van Thiem te verwerken, maar opvallend genoeg sloeg hij die gewoon weg. Vervolgens begon hij beter te serveren en op 4-3 nam hij de opslag van de Oostenrijker zelfs over, waarna hij op het tweede setpoint toesloeg.

In de tweede set ging het lang gelijk op, maar op 5-5 brak Haase zijn opponent wederom. Thiem wist het wel om te draaien en sleepte er zo nog een tiebreak uit, maar daarin kende de Hagenees geen enkele genade: 6-3, 7-6 (7).

Voor Haase is het de derde keer in zijn illustere loopbaan dat hij een toptienspeler verslaat. Jo-Wilfried Tsonga moest er in 2013 aan geloven, in 2015 werd Stanislas Warinka het slachtoffer van de mentale kracht van de Nederlander. 

Doei, Thiem (Bron: FOK!)
Doei, Thiem (Bron: FOK!)