Derksen: "Leiding N.E.C. moet zich diep schamen"

Eerder vandaag maakte N.E.C. Nijmegen bekend dat het trainer Peter Hyballa ontslagen heeft. Die beslissing komt de clubleiding op veel kritiek te staan, onder andere zelfverklaard N.E.C.-fan Johan Derksen heeft geen goed woord over voor het ontslag van de Duitser.

"Het is echt te gek voor woorden dat Hyballa is ontslagen. De mensen die het bewind voeren bij N.E.C. moeten zich diep schamen. Ze hadden eindelijk een trainer die goed bij de club paste en dan zit er een hansworst op kantoor en een voormalig scout van FC Utrecht (Edwin de Kruijff, red.) die hem de laan uitsturen. Ik ben al heel lang supporter, maar van mij mogen ze degraderen." Zo laat Derksen weten tegenover De Gelderlander.

Ook Hans Kraaij jr. is kritisch op de beslissing van de N.E.C.-leiding."Ik heb veel respect voor de mens en de trainer Hyballa. Ondanks de slechte resultaten heeft hij echt iets teweeg gebracht. Zoals hij op de hekken van De Goffert de fans toesprak. Dan ben je echt een grote meneer. Een baas die altijd bleef doorgaan. Als Hyballa was gebleven, had ik het NEC wel gegund om zich te handhaven. Nu interesseert het me niks meer."

Naast beide heren vond De Gelderland in de ex-voorzitter van de supportersvereniging Harold Bastiaans wel iemand die begrip kon opbrengen voor de beslissing van de Nijmeegse club. "Aan de ene kant kreeg hij veel vertrouwen, waar andere clubs de trainer misschien allang hadden ontslagen. Aan de andere kant is het niet meer dan normaal dat hij ontslagen is als je zo vaak verliest. Neemt niet weg dat dit ontslag alleen maar verliezers kent."

Derksen: "Leiding van N.E.C. moet zich diep schamen" (Pro Shots)
Derksen: "Leiding van N.E.C. moet zich diep schamen" (Pro Shots)