Sundby zegeviert in langlaufklassieker in Oslo

Langlaufer Martin Johnsrud Sundby heeft een van de mooiste wedstrijden op de jaarlijkse World Cup-kalender gewonnen. In Oslo was het tijd voor de 50 kilometer in klassieke stijl op de legendarische Holmenkollen.

Al vroeg in de wedstrijd brak een groepje van zeven man los na een stevige versnelling van Sundby en de Fin Iivo Niskanen, specialist pur sang op de klassieke stijl. Het was dan ook Niskanen die na zo'n vijftien kilometer het hazenpad koos en zijn medekoplopers achter zich liet.

Sundby was de enige die min of meer in staat was te reageren op de aanval van Niskanen en langzaam maar zeker kwam de Noor weer dichterbij. Na een dikke twintig kilometer sloot Sundby aan bij de Fin en de twee bleven vervolgens kilometer na kilometer bij elkaar.

Na ruim 45 kilometer opende Sundby de aanval en Niskanen kon het tempo niet meer bijbenen. Hij stortte zeker niet in, maar moest zijn opponent langzaam maar zeker laten gaan. Sundby kon zo naar een prachtige overwinning soleren, tien seconden voor Niskanen. Op grote afstand won de Rus Alexander Bessmertnykh een spannende sprint om de derde plek.