LB: Waarom Roemer zijn eigen horloge beter kan opbergen

Lekker Belangrijk: Nieuws dat je niet wilt missen!

Politici liggen normaal al onder een vergrootglas, zeker in verkiezingstijd. Zo blijkt dat het horloge van SP-lijsttrekker Emile Roemer het tegenovergestelde van zijn eigen overtuiging representeert.

De Volkskrant wijdde gisteren twee pagina's aan Roemer. Hij kwam uitgebreid aan het woord en op de foto's is er op zijn stijl op het eerste oog weinig aan te merken. Wat de aandacht trok was een close-up van zijn horloge. Het is een Armani-horloge, ingetogen en keurig afgewerkt.

Maar wat is er dan mis mee? Als lijsttrekker van de Socialistische Partij mag van hem worden verwacht dat hij zich inzet voor lokale nijverheid en eerlijke verdeling van kapitaal, en zich niet laat verleiden door het grote geld.

Fossil Group maakt de horloges van Armani, en die komen uit enorme fabrieken in Azië en Amerika. Daarbij straalt Armani Big Money uit. Zaken die eigenlijk niks te maken hebben met wat de SP zou moeten willen uitstralen.

Het horloge op zich is dus geen slechte keuze, maar het is wel opmerkelijk aan de pols van Roemer. Want hij draagt wat hij bestrijdt. Een horloge waarmee hij de lokale nijverheid ondersteunt en zijn eigen regio een warm hart toe draagt zou beter passen.