Jandino blijft complottheorieŽn spuien

De bekende Nederlandse 'comedian' Jandino Asporaat, waarbij schreeuwen gelijk staat aan humor, laat zich niet de mond snoeren nadat een gastles van hem werd geannuleerd vanwege zijn uitspraken over de maanlanding en 9/11. Zo zou de maanlanding nooit zijn gebeurd en vraagt hij zich af wie er werkelijk achter de aanslagen op de twin towers in New York zat. In een reactie op Instagram benadrukt Asporaat dat hij zijn eigen mening zal blijven verkondigen.

Asporaat, bekend van zijn Bon Bini films, ontving afgelopen weekend terechte kritiek na een aflevering van de podcast The Trueman Show, waarin hij vraagtekens plaatste bij verschillende wereldgebeurtenissen. Als gevolg hiervan werd zijn gastcollege in Arnhem, gepland voor de Week van het Geld, geannuleerd door wethouder Mark Lauriks. Lauriks verklaarde dat hoewel de vrijheid van meningsuiting gerespecteerd wordt, de uitspraken van Asporaat geen goed voorbeeld zijn voor kinderen en jongeren.

De comedian voelt zich beperkt in zijn vrijheid van meningsuiting en kiest er bewust voor om zich uit te blijven spreken. Hij wil een stem zijn voor degenen die zich niet gehoord voelen en benadrukt dat oprechtheid voor hem belangrijker is dan populariteit. Asporaat bevindt zich in het dubieuze gezelschap van andere complotdenkers zoals Lange Frans en Robert Jensen.