Skicrossgrootheid Holmlund in coma na valpartij

Skicrosster Anna Holmlund ligt in coma. De 29-jarige Zweedse ging maandag tijdens een trainingsrun voor de World Cup in het Italiaanse Innichen hard onderuit. Ze werd naar het ziekenhuis in Bolzano vervoerd, waar artsen haar in een coma brachten. Ze zou een bloeding in haar hoofd hebben.

Holmlund is een ware grootheid in de skicross. Ze won drie keer het eindklassement in de World Cup, waaronder in de afgelopen twee seizoenen. In 2014 pakte ze in Sochi olympisch brons. Een ruime week geleden kwam Holmlund nog in het nieuws door een opmerkelijke valpartij tijdens een World Cup-wedstrijd: samen met haar pas 20-jarige teamgenote Sandra Näslund lag ze op kop, maar de twee schoffelden elkaar een bocht voor de finish onderuit.

Näslund reageerde in Zweedse media geschokt. "Ik kwam vlak achter haar naar beneden en zag dat ze bij een landing helemaal verkeerd terecht kwam", vertelt Näslund. "Ze kwam hard op haar hoofd terecht...je weet het niet, misschien zag het er erger uit dan het uiteindelijk blijkt te zijn."

Näslund deed dinsdag wel mee aan de kwalificaties en zette daarin de tweede tijd neer, maar uiteraard was ze er met haar hoofd toch niet helemaal bij. "Ik weet niet echt wat ik moet zeggen, het is vreselijk wat er gebeurd is en iedereen is zich kapot geschrokken. We proberen ons maar op de wedstrijd te concentreren, want we kunnen toch niks doen om Anna te helpen." De wedstrijden in Innichen gaan woensdag en donderdag vooralsnog gewoon door.