Hirscher evenaart 'Tomba la Bomba', Eisath (32) eindelijk op podium

Skiër Marcel Hirscher heeft in Alta Badia de reuzenslalom op de beruchte Gran Risa-pista gewonnen. De Oostenrijker was er voor de vierde keer de beste en daarmee evenaart hij Alberto Tomba la Bomba, die eveneens vier keer zegevierde in Alta Badia. 

Hirscher zette in de eerste run weer eens de toon. Alleen de Fransman Mathieu Faivre, dit seizoen al goed voor een zege, kon met 0,21 seconden in het spoor van de Oostenrijker blijven. Met 0,81 seconden gaf Florian Eisath op de derde plek al veel toe, terwijl alleen Henrik Kristoffersen (+0,93) verder nog binnen een seconde van Hirscher bleef.

In run twee maakte Zan Kranjec de grootste sprong naar voren: de Sloveen steeg van plek negen naar de vierde plaats, een evenaring van zijn beste resultaat ooit. Eisath pakte de leiding over en hoewel hij die snel weer af moest staan kon zijn dag niet meer stuk: de Italiaan pakte op 32-jarige leeftijd zijn eerste World Cup-podium ooit.

Faivre leek een tijd neer te zetten waar Hirscher het onderweg moeilijk mee kreeg, maar in het slotstuk van de run was de Oostenrijker weer fenomenaal. Het betekende de 41e World Cup-zege uit zijn carrière, waarmee hij op de vijfde plek op de eeuwige ranglijst staat. Marc Girardelli wordt de volgende prooi: de Luxemburger pakte in 1996 zijn 43e en laatste zege.