Paard wint paardenrace

Op de Britse paardenrenbaan Haydock heeft een paard zaterdag een wedstrijd gewonnen. Dat gebeurt in de paardensport wel vaker, maar doorgaans is ook vrij snel duidelijk wie de winnaar is. Niet in Haydock, want het was er zaterdag nogal mistig.

's Ochtends leek de mist al roet in het eten te gooien, maar voor de eerste races begonnen trok het toch weer weg. Na de start van de laatste wedstrijd kwam de mist ineens toch weer terug, en goed ook. Voor de aanwezigen op de tribunes was het totaal onduidelijk wie op kop lag..of zelfs waar de paarden waren. 

Commentator Stewart Machin gaf zich dan ook al snel gewonnen. "De paarden zijn op weg naar de finish...denk ik. Ja, de wedstrijd lijkt voorbij te zijn. Ik ben bang dat ik u niet kan vertellen wie er gewonnen heeft, wie tweede werd en of alle paarden de finish gehaald hebben. Ik zie Draytonian, El Terremoto, Sharp Response en Super Sam in het verzamelvak staan, die waren bij de finish betrokken zo lijkt het. Maar in welke volgorde? Zoek dat zelf maar uit", besloot Machin. 

De jockeys - de berijders van de paarden - boden uiteindelijk uitkomst voor het aanwezige publiek. Ze gingen op volgorde van finishen de winnaarsruimte in, waardoor men toch nog enige informatie had. Bij de finish stond een extra official die de jury hielp met het bepalen van de finishvolgorde. Die werd dan ook gepubliceerd, zodat ook de vele wedders hun geld toch nog op konden halen - of niet.

De spannende race op Haydock (Bron: YouTube)