Schansspringseizoen al voorbij voor oud-wereldkampioen Kranjec

Voor schansspringer Robert Kranjec is het seizoen al voorbij voor het überhaupt begonnen is. De 35-jarige Sloveen heeft een zware kruisbandblessure opgelopen en moet onder het mes. Hij zal daardoor het volledige seizoen, dat eind november begint, uit moeten zitten.

Kranjec klaagde al langere tijd over pijn aan zijn knie en nader onderzoek wees uit dat er meer aan de hand was dan wat kleine pijntjes. Volgende week zal hij geopereerd worden. "Ik heb zelf voor de operatie gekozen. Het is beter om de nodige tijd te nemen om te herstellen, zodat ik mij daarna volledig op de Olympische Spelen kan richten", zegt Kranjec, die over ruim een jaar in Pyeongchang om de olympische medailles wil strijden.

De skivliegspecialist - wereldkampioen in 2012 - heeft zijn blessure mogelijk tijdens de Zomer Grand Prix in Klingenthal opgelopen. Zijn voorbereidingen op het komende seizoen schoof hij daarna al op, om zo helemaal fit te kunnen beginnen. Het seizoen, met het WK in het Finse Lahti, zit er voor de nummer dertien van het World Cup-klassement van vorig jaar echter nu al op.