MSN trefzeker voor winnend FC Barcelona

FC Barcelona heeft zich na de 2-1 nederlaag van vorige week hersteld met een overtuigende overwinning op Leganés. De ploeg van Luis Enrique won met 1-5.

Na de teleurstellende thuisnederlaag van vorig weekend tegen Alavés kon Barcelona zich niet nog een misstap permitteren. Al snel bleek daar geen sprake van, want na een half uur spelen hadden de bezoekers een comfortabele 0-2 voorsprong te pakken.

De thuisploeg toonde zich een goede tegenstander, maar slaagden er niet in om dit om te zetten in doelpunten. Een kwartier na het eerste fluitsignaal was het Lionel Messi die de score opende op aangeven van Luis Suárez, waarna de doelpuntenmaker vervolgens als aangever fungeerde bij het doelpunt van Suárez, die de 0-2 op het scorebord schoot.

Nog voor rust werd het nog erger voor de thuisploeg, toen Neymar voor leeg doel binnen kon tikken. Opnieuw was het Suárez die niet zelfzuchtig was en zijn teamgenoot een doelpunt gunde. Hiermee had de hele voorhoede van Barcelona zijn doelpunt te pakken en kon niets meer een overwinning van de Catalanen in de weg staan.

Leganés bleef vechten voor een eretreffer en zat de spelers van Barcelona kort op de huid, maar een penalty zorgde ervoor dat de bezoekers de score verder konden uitbreiden. Na een overtreding op Neymar, schoot Messi de bal vanaf de stip hard in de kruising.

De mooiste treffer van de middag kwam echter op naam van Rafinha. De aanvaller fungeerde tegen Leganés als rechtsback, maar dit hield hem niet van scoren. De Braziliaan kwam vanaf de rechterkant naar binnen en krulde de bal met zijn linkerbeen fraai in de verre bovenhoek.

Tien minuten voor tijd kwam de eretreffer er alsnog voor Leganés. Gabriel mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal prachtig achter Marc Andre Ter Stegen, waardoor de eindstap bepaald werd op 1-5. Enkele doelpunten uit de wedstrijd staan hieronder. Alle video's komen het Twitteraccount van Ziggo Sport.