Verenigde Staten naar halve finale Copa América

De kans wordt steeds groter dat de Verenigde Staten zich als thuisland tot winnaar van de Copa América kroont. Vannacht werd Ecuador in de kwartfinale met 2-1 verslagen. De Amerikanen namen na een uur spelen een 2-0 voorsprong. Daarna kon het niet meer misgaan tegen Ecuador.

Al in de 22ste minuut kwam de Verenigde Staten op voorsprong door een doelpunt van Clint Dempsey. De oud-speler van onder meer Tottenham Hotspur reageerde alert op een voorzet van Jermaine Jones en kopte de openingsgoal binnen.

Dempsey leverde in de tweede helft het voorbereidende werk voor de tweede goal van de avond. Hij gaf Gyasi Zardes de 2-0 op een presenteerblaadje. Beide landen eindigden het duel met tien man. Assistgever Jones en Manchester United-aanvaller Antonio Valencia konden allebei inrukken na een opstootje. Daarbij kreeg eerstgenoemde direct rood en Valencia zijn tweede geel.

Ook bondscoach Gustavo Quinteros van Ecuador haalde het einde van de wedstrijd niet. Zijn land had aan de 2-1 van Michail Antonio Arroyo, een schot van net buiten de zestien, niet genoeg.