Chili bereikt kwartfinales via Panama

Chili heeft de kwartfinales van de honderdste editie van de Copa América bereikt. De Chilenen waren met 4-2 te sterk voor Panama. Beide landen maakten nog kans op de volgende ronde.

Chili speelt dit jaar als titelverdediger, daar het land vorig jaar nog de macht greep. Voorafgaand aan het laatste groepsduel had zowel Chili als Panama drie punten. Een punt was voor de Chilenen genoeg, maar het werden twee extra punten.

Gemakkelijk begon de wedstrijd echter niet. Want na vijf minuten spelen kwam Panama, dat er qua doelsaldo minder voor stond, op voorsprong via Miguel Camargo. Chili wist waar het aan toe was en moest vervolgens aan de bak. De achterstand werd nog voor rust ongedaan gemaakt.

Het was Eduardo Vargas die twee keer scoorde en zodoende zijn land nog voor de theepauze op voorsprong had gezet. Na rust gingen de Chilenen door. Via Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez werd het in het tweede bedrijf 4-1. Abdiel Arroyo deed namens Panama nog wat terug, door de 4-2 te maken.

In de kwartfinale zal Chili tegenover Mexico komen te staan.