Mexico groepswinnaar na remise tegen Venezuela

Mexico gaat als groepswinnaar naar de kwartfinale van de Copa América. Het laatste groepsduel werd gelijkgespeeld tegen Venezuela. Het werd 1-1. Beide teams wisten zich al zeker van een plek in de kwartfinale, nadat zij beide wisten te winnen van Uruguay en Jamaica. In de derde groepswedstrijd stond dan ook alleen de zege van de poule op het programma.

De openingsfase van het duel was voor de Venezolanen, die met N.E.C.-aanvaller Christian Santos in de basis begonnen. Na tien minuten kreeg de N.E.C.'er de bal op het hoofd uit een vrije trap en vond hij teamgenoot José Manuel Velázquez, die met een fraaie halve omhaal voor de 1-0 zorgde.

Vervolgens moest Mexico dus op zoek naar de gelijkmaker en de ploeg werd steeds sterker. Andrés Guardado was er weer bij, nadat de PSV'er in het tweede duel een schorsing had uitgezeten.

Beide ploegen kregen vervolgens prima kansen, maar uiteindelijk was het Mexico dat toch nog wist te scoren. Voormalig FC Twente-aanvaller Jesus Corona kwam als invaller in de ploeg en bewees de Mexicanen een uitstekende dienst door de 1-1 te maken.

Corona deed dat overigens op schitterende wijze. Na tachtig minuten zette hij aan voor een geweldige solo en nadat hij vijf man voorbij speelde, schoot hij de bal hard tegen de touwen. Mexico wint zo de groep en ontloopt hoogstwaarschijnlijk Argentinië.

Uruguay heeft in de andere groepswedstrijd de eer gered tegen Jamaica. Beide landen waren al kansloos voor de volgende ronde. Uruguay sloot het toernooi af met een 3-0 zege. Het land speelde zonder Luis Suárez. De doelpunten kwamen van van Abel Hernández en Mathias Corujo en een eigen goal van Je-Vaugh Watson.