Woedend Brazilië ligt uit Copa América na handsgoal Peru

Een grote verrassing op de Copa América: Brazilië is na een nederlaag tegen Peru uitgeschakeld. Peru won met 1-0 en dat doelpunt bleek terecht zeer omstreden.

Brazilië maakte afgelopen week nog een goede indruk door Haïti met liefst 7-1 te verslaan en ook tegen Peru begon de ploeg van bondscoach Dunga goed. Voor rust was aanvaller Gabriel een aantal keren dicht bij een treffer, maar zijn vizier stond net niet op scherp.

Peru was met name na rust goed aan het voetballen, want in de eerste helft had de ploeg met onder meer Paolo Guerrero niet veel te vertellen. Maar omdat de defensie wel aardig stond, hield doelman Gallese zijn doel schoon. Bij Brazilië ebde het goede spel wat meer weg en daar profiteerde Peru in de slotfase van.

Een kwartier voor tijd viel dan ook de enige treffer van de wedstrijd, maar de manier waarop was hoogst discutabel. Na een aanval op rechts gaf Andy Polo de bal hard voor en was het invaller Raúl Ruidíaz die met de hand doelman Alisson passeerde. Scheidsrechter Andrés Cunha keurde de goal in eerste instantie af, maar na veel overleg met zijn assistenten en geklaag van de Peruvianen wees hij toch naar de middenstip.

In de absolute slotfase kreeg Brazilië via invaller Elias nog een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, waarmee de ploeg zich zou plaatsen voor de kwartfinale. Na een voorzet van de rechterkant bleef hij echter niet koel genoeg en vond hij Gallese op zijn weg. Brazilië ligt door deze nederlaag voortijdig uit de Copa América; Peru en Ecuador gaan naar de volgende ronde. Ecuador won de laatste groepswedstrijd eenvoudig met 4-0 van Haïti.

Raúl Ruidiaz scoort met 'de Hand van God'. (Bron: YouTube)