Teleurstellend begin ijshockeyers op Jeugdspelen

De Nederlandse ijshockeyers Ties van Soest en Maree Dijkema zijn teleurstellend begonnen aan de Jeugd Olympische Winterspelen. In het Noorse Lillehammer doen de twee mee aan de Skills Challenge, waar op zes verschillende onderdelen punten gehaald moeten worden. Zaterdag stonden de eerste twee onderdelen op het programma: Fastest Lap en Shooting Accuracy.

De onderdelen kennen een knock-outsysteem met zestien deelnemers. Van Soest begon bij het snelschaatsen tegen de Duitser Erik Betztold en ging gelijk met een volle seconde verschil onderuit. Bij het precisieschieten ging het niet heel veel beter en moest hij al in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in de Noor Sander Dilling Hurrod. Na twee van de zes onderdelen staat Van Soest op de dertiende plek.

Dijkema kwam bij het snelschaatsen ruim te kort tegen de Noorse Millie Rose Sirum. Bij het nauwkeurig schieten maakte ze vervolgens simpelweg geen kans tegen de Australische Madison Poole. Dijkema staat met nog vier onderdelen te gaan op de elfde plek in het klassement.