Topresultaat bobsleester Willemsen in World Cup

De Belgische bobsleester Elfje Willemsen heeft vrijdag voor de vierde keer in haar loopbaan het podium gehaald tijdens een World Cup. In Königssee werd ze - ook voor de vierde keer - tweede. 

Willemsen is in haar nieuwe slee, Maximus, al lekker op dreef dit seizoen. In Altenberg werd ze tweede, gevolgd door een zesde plek in Winterberg. In Königssee was het opnieuw raak. Samen met remster Sophie Vercruyssen snelde Willemsen in de eerste run naar de tweede plek, achter het oppermachtige Canadese duo Kaillie Humphries/Melissa Lotholz. Die breidden hun voorsprong in de tweede run nog eens uit, maar Willemsen deed hetzelfde met de Amerikaanse Jamie Greubel-Poser en dus werd de Belgische tweede.

Achter Greubel-Poser en remster Lauren Gibbs ging de vierde plek naar de Oostenrijkse pilote Christina Hengster. Zij deed dat met de Tilburge Sanne Dekker achterin de slee. An Vannieuwenhuyse stuurde de tweede Belgische slee - Spanky, de slee waar Willemsen vorig jaar mee in actie kwam - naar een knappe zevende plek met remster Loes Hubrecht. 

Gedurende het seizoen kun je over het bobsleeën meediscussiëren in het speciale forumtopic.

Elfje Willemsen in Maximus, de slee van topmerk BTC (Foto: Getty)