FC Eindhoven wint topper bij Go Ahead

FC Eindhoven heeft Go Ahead Eagles vrijdagavond de tweede nederlaag op rij bezorgd in de Jupiler League. De Deventenaren verloren vorige week al de koppositie aan Sparta Rotterdam door een verrassende nederlaag bij FC Oss. Ditmaal ging het in de eigen Adelaarshorst mis: 1-2. Eindhoven passeerde Go Ahead, dat thuis alle zes voorgaande duels gewonnen had, daardoor op de ranglijst en staat nu tweede achter Sparta dat Helmond Sport met 2-1 versloeg.

Eindhoven kwam al vroeg op voorsprong via de Belg Jinty Caenepeel. Randy Wolters maakte kort voor rust gelijk, maar Tom Boere zette de gasten in de 48e minuut opnieuw op voorsprong. Doelman Ruud Swinkels stond met een verre uittrap aan de basis van die treffer.

Het duel tussen Sparta en Helmond Sport begon ruim tien minuten later omdat de Brabanders vastzaten in de file. De thuisclub kwam in de dertiende minuut op achterstand door een doelpunt van Roel van de Sande. Na ruim een halfuur benutte Thomas Verhaar een strafschop. Diezelfde Verhaar zette Sparta kort na rust op voorsprong. Het was alweer zijn elfde treffer. Door de zege, de zevende in evenzovele thuiswedstrijden, lonkt ook de periodetitel voor de Rotterdammers die met 32 punten uit veertien duels de Jupiler League aanvoeren. Eindhoven volgt, met een duel meer, op drie punten.

Volendam, de winnaar van de eerste periode, verloor weer terrein. De ploeg kwam zelf niet verder dan 0-0 bij Achilles '29 en zag zowel Eindhoven als VVV-Venlo voorbij komen op de ranglijst. VVV was provinciegenoot MVV Maastricht ruim de baas: 3-0. NAC Breda verloor voor het eerst sinds het ontslag van trainer Robert Maaskant een duel. RKC maakte in Waalwijk een einde aan een reeks van vier overwinningen, waarvan drie onder leiding van de nieuwe trainer Marinus Dijkhuizen. Regino Cicilia en Arsenio Valpoort zorgden voor de 2-0-eindstand.

FC Eindhoven wint topper bij Go Ahead (Foto: ANP)