Telstar tempert de berichtgeving rond Japanse intresse

Dinsdagmorgen was Telstar in het nieuws. Ditmaal ging het niet om blauwe kunstgrasvelden, belchinezen, gesponsorde gele kaarten of een andere ludieke actie. Het ging om vermeende interesse uit Japan. In de IJmuider Courant werd gesproken van een forse kapitaalinjectie door het bedrijf Will-plus. Maar zover is het allerminst, zo laat Telstar weten.

Een delegatie van het bedrijf was afgelopen vrijdag te gast bij de wedstrijd Telstar - Volendam. Het was echter pas het tweede contactmoment tussen de ondernemer en de club uit Velsen-Zuid. Volgens de krant zou het niet alleen gaan om bedragen hoger dan bij reguliere geldschieters, maar ook wordt gedacht aan een sportieve alliantie. Zo zouden enkele Japanse voetballers bij Telstar kunnen worden ondergebracht. Will-Plus is ook eigenaar van de J-Leagueclub Shonan Bellmare. 

Volgens Telstar is dat veel te prematuur. Daarbij zou het bedrijf ook andere opties overwegen om mogelijk mee in zee te gaan. "De ondernemer een eerste bezoek aan onze en andere clubs. Vrijdag jl. bezocht hij ons met twee vrienden voor een tweede maal. Wij vinden het te prematuur om er nader op in te gaan. Wij zijn van mening dat geen van de betrokken partijen daar momenteel bij gebaad is", aldus een reactie op de site van De Witte Leeuwen.