Vliegende start Dijkhuizen bij NAC Breda

Marinus Dijkhuizen heeft vrijdag een geslaagd debuut beleefd op de bank bij NAC Breda. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer waren de Brabanders veel te sterk voor FC Oss: 1-6. Dijkhuizen, begin deze week aangesteld als opvolger van de ontslagen Robert Maaskant, maakte zo een vliegende start bij NAC.

De ploeg uit Breda, die zo snel mogelijk terug wil naar de eredivisie, kwam nog wel op achterstand via Istvan Bakx. Joey Suk en Mats Seuntjens zorgden echter met twee doelpunten binnen vijf minuten voor de ommekeer. In de tweede helft voerden Sjoerd Ars, Kevin Brands (strafschop) en nogmaals Seuntjens en Suk de score verder op.

Dankzij de zesde overwinning van het seizoen nestelde NAC zich op de vijfde plaats in de Jupiler League. Met de volle score van negen punten uit drie duels gaat de Brabantse ploeg aan kop in de tweede periode.

Go Ahead Eagles heeft vrijdag FC Volendam afgelost aan kop van de Jupiler League. Volendam, de trotse winnaar van de eerste periode, incasseerde thuis tegen FC Eindhoven de derde nederlaag op rij: 1-2. Go Ahead Eagles profiteerde dankbaar, door met dezelfde cijfers te winnen bij MVV Maastricht. Daardoor is de club uit Deventer na elf wedstrijden de nieuwe nummer één, met 24 punten. Eindhoven staat tweede met 23 uit twaalf, Volendam heeft 22 punten uit elf duels.

Volendam leidde in eigen stadion lang door een prachtig doelpunt kort voor rust van Gyliano van Velzen. Enkele minuten eerder had ploeggenoot Bert Steltenpool een strafschop gemist. Eindhoven sloeg in het laatste kwartier echter toe, door twee treffers van de Belgische invaller Jinty Caenepeel (1-2). Go Ahead Eagles zegevierde in Maastricht dankzij doelpunten van Leon de Kogel (strafschop) en Randy Wolters.