Go Ahead Eagles en Sparta blijven winnen

Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam hebben vrijdag opnieuw een overwinning gevierd. De koploper van de Jupiler League uit Deventer was in de eigen Adelaarshorst veel te sterk voor FC Dordrecht (3-0). Naaste belager Sparta klopte Almere City FC op Het Kasteel met 3-2. FC Volendam, dat een paar weken geleden nog fier aan kop ging, moest bij Telstar weer puntenverlies incasseren (1-1).

Go Ahead Eagles voert de ranglijst aan met 27 punten uit twaalf wedstrijden, gevolgd door Sparta en FC Eindhoven met 26. De Brabantse ploeg keek thuis tegen Fortuna Sittard een kwartier voor tijd tegen een achterstand aan, maar pakte alsnog de volle buit (3-1). Volendam zakte naar de vierde plaats, met vier punten achterstand op Go Ahead.

De ploeg van trainer Dennis Demmers beleefde een makkelijk avondje tegen FC Dordrecht, dat vorig seizoen ook degradeerde uit de eredivisie. Bij rust stond de eindstand al op het scorebord, door treffers van Leon de Kogel (twee) en Jeffrey Rijsdijk. Sparta dankt de moeizame winst op Almere City aan twee doelpunten van Roland Bergkamp en een eigen treffer van Enzio Boldewijn.

VVV-Venlo, de nummer vijf van de Jupiler League, ging verrassend onderuit bij RKC Waalwijk (2-1). Jong PSV verloor ondanks twee treffers van Steven Bergwijn met 4-2 bij Helmond Sport, terwijl Jong Ajax moest buigen voor MVV Maastricht (0-1). Het doelpunt van de Limburgers viel in de laatste minuut. FC Emmen won met 2-1 bij de amateurs van Achilles '29, dat in de slotfase moest capituleren nadat doelpuntenmaker Jop van Steen met rood van het veld was gestuurd. Diep in blessuretijd bezorgde Erixon Danso de bezoekers de winst.

Go Ahead Eagles en Sparta blijven winnen (Foto: ANP)