Sneijder: "Leeg, fysiek en mentaal"

Nederland heeft zich niet weten te plaatsen voor het EK in Frankrijk. Captain Wesley Sneijder stond na afloop de NOS te woord. Hoe hij zich voelde? "Leeg, fysiek en mentaal", was zijn korte antwoord. "Als je weet dat je moet winnen, mag je niet zulke fouten maken", aldus Sneijder. "Je weet dat ze een goede ploeg hebben. Je moet winnen, dan moet je gedisciplineerd en compact spelen. Als je het achterin dichthoudt, weet je dat je kansen krijgt. Maar op deze manier lukt het niet."

Nederland begon redelijk aan de wedstrijd. "We begonnen heel goed. Maar er werden ook veel fouten gemaakt en die werden afgestraft. Je ziet het aankomen. Als je Turkije ziet winnen van deze ploeg, dan moest er heel wat gebeuren. We hebben er wel in geloofd. Maar als je zo verdedigt op deze momenten... Ik moet het nog terugzien, maar volgens mij ging er een hele hoop mis."

Sneijder is een van de routiniers van Oranje, maar is nog niet van plan om te stoppen als international. "Ik denk persoonljk niet aan stoppen. Dit komt keihard aan, maar ik heb niet eens zin om hier over te praten", zei de aanvoerder, die bondscoach Danny Blind niets aanrekent. "Dit kan je Blind niet aanrekenen. Hij vertrouwt in de spelers en dat vertrouwen moeten we waarmaken."