Go Ahead Eagles begint met nederlaag

Degradant Go Ahead Eagles heeft zich maandagavond bij terugkeer in de Jupiler League laten verrassen. De club uit Deventer ging in het Philips Stadion in Eindhoven onderuit tegen Jong PSV: 1-0. De beloften van PSV benutten hun allereerste kans in de 25e minuut met een prachtige uithaal van de twintigjarige Belgische middenvelder Olivier Rommens.

Go Ahead Eagles kon in de eerste helft alleen met enkele kopkansen van Sander Duits iets terugdoen. Extra druk richting het doel van de tegenstander in de tweede helft leverde nauwelijks meer mogelijkheden op. De beste kans na rust was voor Elvio van Overbeek (voorheen Jong PSV), maar de debuterende PSV-keeper Luuk Koopmans redde. Spits Leon de Kogel kende een teleurstellend debuut bij Go Ahead. Hij was geen enkele keer gevaarlijk en werd aan het begin van de eerste helft gewisseld.

Telstar en RKC Waalwijk sloten af op 1-1. Invaller Kevin van Essen redde vlak voor tijd een punt voor de Velsenaren, die in de slotfase achterin één op één gingen spelen. RKC was voor rust op voorsprong gekomen door Arsenio Valpoort. De 0-2 van Jos Peltzer in de tweede helft werd afgekeurd, omdat er een overtreding aan vooraf zou zijn gegaan.

Go Ahead Eagles begint met nederlaag (Foto: ANP)