Djokovic wint restant en plaatst zich voor kwartfinale op Wimbledon

Tennisser Novak Djokovic heeft dinsdag de kwartfinale bereikt op Wimbledon. Zijn partij tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson werd maandag bij een stand van 2-2 in sets afgebroken vanwege de invallende duisternis. In de resterende vijfde set was Djokovic na veertig minuten nipt te sterk voor de nummer veertien van de wereld, zodat de eindstand van 6-7 (6) 6-7 (6) 6-1 6-4 7-5 op het scorebord kwam te staan.

In de beslissende set ging het lang gelijk op tussen 'Nole' en het servicekanon Anderson, die over de hele partij maar liefst veertig aces sloeg. In de vierde game kreeg Anderson twee breakpoints, maar die kon hij niet benutten. De strijd bleef spannend: toen Djokovic na een zenuwslopende game zijn service hield en op 3-3 kwam, gaf hij met gebalde vuist blijk van zijn opluchting.

Pas bij een stand van 5-5 kantelde de partij in het voordeel van Djokovic. Uitgerekend op dat beslissende moment liet zijn service Anderson in de steek. Hij sloeg twee dubbele fouten op rij. De tennisser uit Johannesburg liet zich vervolgens verrassen door een dropshot, waarmee de break voor Djokovic een feit was. Die besliste de wedstrijd ten slotte door in zijn eigen game terug te komen van een achterstand van 0-30.

In de kwartfinale staat Djokovic woensdag tegenover de Kroaat Marin Cilic. Die won maandag in vier sets van de Amerikaanse wildcardspeler Denis Kudla. Djokovic, de nummer één van de wereld, jaagt op zijn derde Wimbledontitel. De Serviër won het fameuze grand slam vorig jaar en in 2011.