Handballen op consoles en pc

Bigben Interactive kondigt aan dat zijn nieuwe sportsimulatie Handball 16 deze herfst zal worden uitgebracht. In het officieel gelicenseerde spel kan de speler de teams van de grootste divisies leiden, inclusief de Franse LNH en de Duitse DKB.

"We zijn erg tevreden over deze samenwerking met de nationale divisies. Op deze manier kunnen we handbalfans een ongelooflijk spel bieden dat de lat voor handbalsimulatie nog hoger legt, en dat voor het eerst in de geschiedenis op next-gen consoles. De Equipe de France, die in januari haar vijfde wereldtitel geeft gewonnen, liet handbal in alle media schitteren met een intensiteit die nog nooit eerder was vertoond. Iets wat deze sport absoluut verdient", aldus Alain Falc, president van Bigben group.

Handball 16 wordt ontwikkeld door de Franse studio Eko Software, met behulp van een nieuwe fysica-engine die vloeiende en natuurlijke animaties moet gaan weergeven. Eko Software maakt tevens gebruik van de adviezen van het Duitse team van Neutron Games, de ontwikkelaars van eerdere handbalgames, en fans van deze sport.

Handball 16 komt in de herfst van dit jaar uit op Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, pc en PlayStation Vita.

Handball 16 artwork