Arsenal koopt verdediger Paulista van Villarreal

Arsenal neemt Gabriel Paulista over van Villarreal. De 24-jarige verdediger kost de Londenaren zo'n twintig miljoen euro. Aanvaller Joel Cambell gaat op huurbasis naar Spanje toe.

Villarreal heeft aangekondigd dat er een deal is met Arsenal over de verkoop van centrale verdediger Gabriel Paulista. Joel Campbell voegt zich bij de Spanjaarden, maar dan op huurbasis. Goal schreef eerder deze week al dat de Gunners druk bezig waren met de Braziliaan, ondanks dat hij moeite zou krijgen met het verkrijgen van een werkvergunning in Engeland.

De Spaanse club maakte de transfer vrijdagavond wereldkundig via Twitter. "We hebben een deal met Arsenal voor Gabriel, die morgen voorafgaand aan het duel met Levante afscheid neemt. Veel succes!"

El Submarino Amarillo heeft ook aangekondigd dat het de Costa Ricaanse international Campbell op huurbasis aan zich heeft gebonden. De aanvaller blijft tot het einde van het seizoen in El Madrigal. "Welkom Joel Campbell. We hebben een huurovereenkomst met Arsenal gesloten tot en met het einde van het seizoen", schreef de club.

De 22-jarige aanvaller hoopte dit seizoen door te breken bij de Gunners, maar hij heeft dit seizoen slechts 41 minuten in de Premier League gespeeld. Met Alexis Sánchez, Danny Welbeck en Olivier Giroud is de concurrentie gewoonweg te groot voor Campbell.

Gabriel Paulista is de tweede winterse aanwinst van Arsenal. De 17-jarige Pool Krystian Bielik werd vorige week vrijdag al gehaald door de Londenaren.