Irak tegen Iran in kwartfinale Azië Cup

Japan en Irak hebben zich als laatste geplaatst voor de kwartfinale van de Azië Cup, waardoor een beladen confrontatie op het programma komt te staan.

In Melbourne verzekerde Japan zich van de groepswinst in Groep D met een 2-0 overwinning op Jordanië. Keisuke Honda en Shinji Kagawa waren de doelpuntenmakers. Voor Jordanië, dat ook nog zicht had op de volgende ronde, zit het toernooi er nu op.

Irak speelde tegelijkertijd tegen Palestina en won ook het duel met 2-0. Younis Mahmoud opende de score, maar miste even later ook een strafschop. Ahmed Yasin zette in de 89ste minuut de eindstand op het scorebord: 2-0. Met de resultaten van de laatste groepsduels blijft ook een recordreeks in stand. Dit toernooi hebben alle 24 wedstrijden een winnaar gekregen.

Japan zal in de kwartfinale aantreden tegen de Verenigde Arabsiche Emiraten, terwijl Irak een door de historie beladen ontmoeting wacht met buurland Iran. De beide wedstrijden staan gepland voor 24 januari. Een dag eerder speelt Zuid-Korea tegen Uzbekistan en neemt China get op tegen gastland Australië.

Samenvattingen van beide wedstrijden. (Bron: YouTube)