China en Uzbekistan naar kwartfinales Azië Cup

China heeft ook de derde groepswedstrijd om de Azië Cup gewonen. In Canberra werd Noord-Korea met 2-1 verslagen en werd daarmee groepswinnaar in groep B. Uzbekistan gaat als nummer twee van de groep naar de volgende ronde. Het land won met 3-1 Saudi-Arabië. 

China kwam voor de rust al op voorsprong door twee treffers van Sun Ke. Gao Lin scoorde in eigen goal waardoor de schade voor Noord-Korea beperkt werd. 

Sardor Rashidov bracht Uzkbekistan na een anderhalve minuut op 1-0 in het duel tegen Saudi-Arabië. Mohammed Al Sahlawi bracht Saudi-Arabië na een uur spelen vanaf elf meter op gelijke hoogte. Uzbekistan kon in Melbourne toch een feestje vieren nadat Vokhid Shodiev de voorzet van Shavkatjon Mulladjanov binnen kopte. Rashidov zorgde in de 79e minuut dat Saudi-Arabië geen kans meer had op de volgende ronde door 3-1 te maken. 

China heeft de maximale score van negen punten en speelt donderdag in de kwartfinale tegen gastland Australië, dat tweede werd in groep A. Uzbekistan zal spelen tegen Zuid-Korea, de winnaar van groep A. 

Morgen zijn de laatste wedstrijden in groep C. De Verenigde Arabische Emiraten en Iran zijn beiden al door, maar spelen nog om de groepswinst. Bahrain en Qatar spelen om de derde plek in de groep. 

Samenvattingen van beide wedstrijden. (Bron: YouTube)