Biatleten Fourcade en Mäkäräinen winnen weer

Biatleten Martin Fourcade en Kaisa Mäkäräinen hebben in het Duitse Hochfilzen hun derde overwinning van het seizoen gepakt. De Fransman Fourcade deed dat na een foutloze inhaalrace, de Finse Mäkäräinen vertrok als eerste en werd nooit bedreigd.

Mäkäräinen vertrok met een voorsprong van ruim tien seconden op de Italiaanse Karin Oberhofer, maar die wist nooit in de buurt te komen. Al na de eerste van vier schietbeurten had de Finse een halve minuut voorsprong en dat kon ze, ondanks een fout in de derde schietbeurt, alsmaar uitbouwen. De Russische Ekaterina Glazyrina pakte na een knappe wedstrijd de tweede plek, na als tiende vertrokken te zijn. Anais Bescond startte als negende en haalde de laatste podiumplek aan de finish. Voor zowel de Française Bescond als Glazyrina was het pas de tweede podiumplek in de World Cup. Mäkäräinen gaat dit seizoen ruim aan de leiding: Van de vijf wedstrijden won ze de laatste drie, terwijl ze in de rest tweede en derde werd. Darya Domracheva volgt, terwijl Valj Semerenko voorbijgaat aan Tiril Eckhoff. De Noorse moest de achtervolging vanwege ziekte overslaan.

Bij de mannen mocht Johannes Thingnes Bø na zijn winst in de sprint als eerste vertrekken. Tot en met de tweede keer schieten lag hij onbedreigd op kop, maar bij de derde beurt - de eerste keer staand - mistte de Noor twee schijven. Jakov Fak, Martin Fourcade en Simon Schempp profiteerden en namen de kop over. Bij de laatste schietbeurt bleven zowel Fourcade als Schempp foutloos, maar de Fransman was op de ski's veel te snel voor de Duitser, die wel tweede werd. Fak wist een duel met Bø in de slotronde nog in zijn voordeel te beslechten. In de World Cup gaat Fourcade na drie zeges aan de leiding, voor Emil Hegle Svendsen en Fak.