Biatleet Sloof haalt beste resultaat in World Cup

De Nederlandse biatleet Joël Sloof heeft bij de World Cup in het Oostenrijkse Hochfilzen de 52e plek behaald op de sprint. Internationaal gezien is dat weinig opmerkelijk, maar voor een Nederlander is dat een meer dan uitstekende klassering. Zijn beste resultaat in de World Cup was de 62e plek, twee jaar geleden in Hochfilzen. Op het WK van 2013 werd de 26-jarige Sloof 51e in de individuele wedstrijd.

In Hochfilzen liet Sloof weliswaar slechts de 90e tijd op de langlaufski's noteren, in een veld van 105 deelnemers, op de schietbaan ging het een stuk beter: Alle tien schoten waren raak. Het bracht Sloof het beste World Cup-resultaat uit zijn loopbaan en met zijn plek bij de beste zestig heeft hij zich voor het eerst geplaatst voor de achtervolging, die zondag op het programma staat.

De zege in Oostenrijk ging naar de Noor Johannes Thingnes Bø, die ook foutloos bleef. De Duitsers maalkten het podium compleet, doordat Simon Schempp en Andreas Birnbacher het dichtst bij de Noorse winnaar in de buurt bleven. Emil Hegle Svendsen, de leider in de World Cup, werd negende. 'Biatlonbelg' Michael Rösch, die de overstap van Duitsland naar België maakte, kwam niet verder dan de 81e plek.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Finse Kaisa Mäkäräinen, die haar tweede zege van het seizoen boekte. Ondanks één fout bleef ze de Italiaanse Karin Oberhofer ruim tien seconden voor. De 29-jarige Oberhofer haalde daarmee haar eerste podium ooit in de World Cup. Op een kleine halve minuut ging de derde plek naar Tiril Eckhoff. De Noorse staat in de World Cup tweede achter leidster Mäkäräinen.