Curlingdames Europees kampioen C-divisie in Zoetermeer

De Nederlandse curlingdames hebben in Zoetermeer het EK in de C-divisie gewonnen. Dat deden ze door in de finale te winnen van Slowakije, waar eerder in het toernooi nog met 6-7 van verloren werd. Bij de mannen pakte België de titel door Ierland te verslaan.

Het team van skip Marianne Neeleman begon niet geweldig aan de wedstrijd en stond na vijf van de tien ends met 3-1 achter. Daarna ging het beter, onder meer door in het zevende en negende end twee punten te scoren. Na tien ends - vergelijkbaar met sets in andere sporten - stond het 5-5, waardoor er een beslissend end gespeeld moest worden. Daar had Nederland wat geluk bij nodig, want het scheelde slechts enkele centimeters of de laatste Slowaakse steen had de wedstrijd beslist. In het beslissende end was Nederland net wat beter, waardoor de 6-5 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Nederland promoveert door de eindzege naar het EK in de B-divisie, dat eind november op het programma staat in het Zwitserse Champéry. Daar kunnen de dames gelijk meekijken met de Europese top, want ook de A-divisie speelt daar het EK. In 2010 kwam Nederland voor het laatst uit in de hoogste Europese divisie.