Curlingdames verliezen nipt op EK Zoetermeer

De Nederlandse curlingdames hebben de derde wedstrijd op het EK in Zoetermeer verloren. Nederland speelt daar in de C-divisie en ging met 7-6 onderuit tegen Slowakije. Het doel van Nederland is om zich voor de B-divisie te kwalificeren en daarin het EK te spelen. Dat zal eind november plaatsvinden in Champéry in Zwitserland.

Tegen de Slowaakse dames was het spannend tot in het laatste 'end', waar de wedstrijd pas met de allerlaatste stenen werd beslist. Het team van skip Marianne Neeleman moest zich daarin nipt gewonnen geven. Neeleman speelt samen met Kimberly Honders, Shirley Miog, Bonnie Nilhamn en Ester Romijn.

Zondag verloor Nederland de eerste wedstrijd tegen Slovenië al met 10-7. Maandag ging het beter, want Roemenië werd met 12-0 opgerold. Door de Nederland tegen Slowakije staat Nederland gedeeld vierde in het toernooi van zeven landen. De nummers één en twee mogen naar de finale, drie en vier spelen een halve finale. De winnaar daarvan speelt vervolgens om de tweede plek tegen de verliezer van de finale. Deze tweede plaats is belangrijk, want de nummers één en twee van het toernooi mogen naar de B-divisie.