Israël valt Libanon binnen na ontvoeringen

Icoon BuitenlandsIsraëlische gewapende troepen zijn vandaag het zuiden van Libanon binnengevallen. De militaire actie is een gevolg van berichten dat de islamitische terreurbeweging Hezbollah twee Israëlische soldaten langs de Libanese grens heeft ontvoerd, aldus de Israëlische Defensie. Israël heeft 6000 reservisten van een infanteriedivisie opgeroepen.

De Israëlische regering houdt de Libanese regering verantwoordelijk voor de ontvoering. "De Libanese regering is verantwoordelijk voor het lot van de Israëlische soldaten en moet onmiddellijk meewerken om te zorgen dat zij zonder kleerscheuren terugkeren naar Israël", aldus de Israëlische minister van Defensie Amir Peretz.

Hezbollah heeft toegegeven dat twee Israëlische soldaten zijn ontvoerd bij hun wachtpost aan de grens van Libanon en Israel. Een ontvoering stond al maanden op de planning. Het doel van de ontvoering zou het vrij krijgen van Hezbollahstrijders zijn, die nu nog in Israëlische gevangenissen opgesloten zitten.

Icoon Israël/PalestinaHezbollah heeft er een handje van om Israël aan te vallen als het land flink in de clinch ligt met Palestijnen. Twee weken geleden werd een Israëlische soldaat door Palestijnen ontvoerd. Israël viel hierop onlangs de Gazastrook binnen, dat een nieuw hoofdstuk zou betekenen in het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Met dank aan Johnns, Flying_nomad en Darkdust voor de submit.