Sky-renner Tiernan-Locke geschorst en ontslagen

Jonathan Tiernan-Locke is door de UCI voor twee jaar geschorst. Dat blijkt uit een simpel PDF-bestand op de site van de internationale wielerunie. De nieuwe methode van de UCI is om niet langer elke dopingschorsing te melden, maar om een bestandje te updaten, waar men zelf moet kijken of er nieuwe namen op staan.

De schorsing van Tiernan-Locke is op 31 december 2013 ingegaan, wat betekent dat hij vanaf 2016 weer mag koersen. De schommelende waarden werden ontdekt tijdens de Tour of Britain in 2012, die door de Brit gewonnen werd. Hij won nog meerdere kleinere rondes en werd negentiende op het WK. Hij reed toen nog voor het kleine Endura Racing, maar werd opgepikt door Sky.

Tiernan-Locke zou voor Sky de nieuwe Bradley Wiggins of Chris Froome moeten worden, maar dat lijkt nu lastig te worden. In 2013 reed hij louter matige uitslagen, dit jaar kwam hij zelfs geen dag in actie.

Update 21.39 uur


Novum meldt inmiddels dat Tiernan-Locke op staande voet is ontslagen door de Sky-ploeg. "Dit team traint, fietst en wint op een cleane manier", laat het team in een verklaring op hun eigen site weten.