Wiebes juicht te vroeg, Vos sprint naar zege in ingekorte Amstel Gold Race

Marianne Vos heeft zondagmiddag de vrouweneditie van de Amstel Gold Race gewonnen. De Nederlandse was aan de finishstreep net wat sneller dan Lorena Wiebes, die haar armen al in de lucht had omdat ze dacht dat ze won.

Een ongeluk met een politieagent op een motor zorgde ervoor dat de wedstrijd uiteindelijk een uur werd stilgelegd en de wedstrijdjury besloot dat de wedstrijd werd ingekort en werd gereden op het lokale circuit rondom de Cauberg, uiteindelijk moesten de rensters nog 55 kilometer afleggen.

In de korte wedstrijd waren er verschillende aanvallen en uiteindelijk reden drie rensters weg uit het peloton. Yara Kastelijn, Eva van Agt en Ricarda Bauernfeind namen al snel een mooie voorsprong en doordat er weinig samenwerking was in het peloton bleven ze lange tijd vooruit.

In de laatste tien kilometer had de groep nog steeds een minuut voorsprong op het peloton en zag het er goed uit voor het drietal. In aanloop naar de laatste passage van de Cauberg kwam er opeens vaart in het peloton door de ploegen van SD Workx en Lidl-Trek en werd op een aantal kilometer het gat naar de kopgroep gedicht. De laatste keer op de Cauberg werd er geen verschil gemaakt en er werd met een grote groep gesprint voor de winst.

Elisa Longo Borghini begon als eerste aan de sprint. De Italiaans kampioene begon haar sprint in het midden van de weg, maar week snel uit naar de linkerkant, waarbij Lorena Wiebes bijna in de hekken werd gereden door de Italiaanse, maar gelukkig voor Wiebes was er nog een klein gaatje en kon ze net Longo Borghini passeren en leek ze op weg naar de winst. Ze begon ook vroeg met juichen, maar had geen rekening gehouden met Marianne Vos die haar op de finishlijn nog wist te verslaan.

Results powered by FirstCycling.com